
Nadevan kruh z omako za pico
Nadevan kruh z omako za pico

Sestavine
- 500 g mešanice za pripravo belega kruha
- moka za delovno površino
- 200 g naribane mocarele
- 10 tankih rezin šunke
- 1 manjša rdeča čebula
- olje za premaz
- 8 žlic paradižnikove omake za pico (z origanom)
Preberite tudi

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Sestavine
- 500 g mešanice za pripravo belega kruha
- moka za delovno površino
- 200 g naribane mocarele
- 10 tankih rezin šunke
- 1 manjša rdeča čebula
- olje za premaz
- 8 žlic paradižnikove omake za pico (z origanom)
Postopek
Testo za kruh pripravimo po navodilih z embalaže. Medtem ko vzhaja, olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Delovno površino posujemo z malo moke in na njem testo razvaljamo na velikost 20 x 45 cm.
Testo posujemo s sirom in čebulo ter obložimo s šunko. Robove testa zavihamo, da nam nadev ne bi uhajal. Zavijemo ga v dolg valj, da je videti kot bageta. Kruh položimo na rahlo naoljen pekač, ga ohlapno prekrijemo z naoljeno plastično kuhinjsko folijo in pustimo na toplem, da še pol ure vzhaja.
Pečico segrejemo na 200 °C. Kruh premažemo z malo olja in pečemo 20 do 30 minut, da naraste in postane zlato rjave barve. Pečenega rahlo ohladimo.
Medtem v kozici segrejemo paradižnikovo omako. Kruh narežemo na rezine in ga postrežemo s paradižnikovo omako, v katero pomakamo kruh.
Nasvet
Kruh lahko obložite s poljubnim nadevom. Za bolj zelenjavno različico kruh nadevajte z različno pečeno zelenjavo (lahko tudi iz kozarca) in zelenim pestom ali pa morda z nasekljanimi olivami z nekaj žlicami pesta ali nasekljano baziliko.