
Kaj boste skuhali danes?
Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša
Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Sestavine
- 1 čebula
- 4 rezine prekajene mesnate slanine
- 2 žlici moke
- ščepec soli
- ščepec suhega žajblja (po želji)
- 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.

Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

To jesensko poslastico iz kozarca se morate naučiti pripraviti
Prge ali tepke so del naše tradicije, simbol trdoživosti in povezanosti z naravo. Prav je, da jih bolje spoznamo.
Sestavine
- 1 čebula
- 4 rezine prekajene mesnate slanine
- 2 žlici moke
- ščepec soli
- ščepec suhega žajblja (po želji)
- 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)
Postopek
Čebulo narežemo na tanke rezine. V veliki teflonski ponvi brez dodane maščobe popečemo slanino, da postane hrustljava. Medtem zmešamo moko s soljo in (po želji) žajbljem. V tej mešanici povaljamo rezine jeter. Slanino poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev vlijemo olje in na njem pečemo jetra po vsaki strani kako minuto, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve, v kateri nato pražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Vmešamo jušno osnovo in pasiran paradižnik ter omako kuhamo 5 minut.
Jetra položimo nazaj v ponev in kuhamo 3 minute, da se skuhajo tudi znotraj. Postrežemo s slanino, ki jo razlomimo na koščke in potresemo po vrhu, in krompirjevim pirejem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.