
Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša
Jetra s slanino in čebulo
Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Sestavine
- 1 čebula
- 4 rezine prekajene mesnate slanine
- 2 žlici moke
- ščepec soli
- ščepec suhega žajblja (po želji)
- 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 1 čebula
- 4 rezine prekajene mesnate slanine
- 2 žlici moke
- ščepec soli
- ščepec suhega žajblja (po želji)
- 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)
Postopek
Čebulo narežemo na tanke rezine. V veliki teflonski ponvi brez dodane maščobe popečemo slanino, da postane hrustljava. Medtem zmešamo moko s soljo in (po želji) žajbljem. V tej mešanici povaljamo rezine jeter. Slanino poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev vlijemo olje in na njem pečemo jetra po vsaki strani kako minuto, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve, v kateri nato pražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Vmešamo jušno osnovo in pasiran paradižnik ter omako kuhamo 5 minut.
Jetra položimo nazaj v ponev in kuhamo 3 minute, da se skuhajo tudi znotraj. Postrežemo s slanino, ki jo razlomimo na koščke in potresemo po vrhu, in krompirjevim pirejem.