Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jetra s slanino in čebulo

Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Jetra s slanino in čebulo

Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
jetrca čebula jetra telečja jetrca
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 čebula
  • 4 rezine prekajene mesnate slanine
  • 2 žlici moke
  • ščepec soli
  • ščepec suhega žajblja (po želji)
  • 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 čebula
  • 4 rezine prekajene mesnate slanine
  • 2 žlici moke
  • ščepec soli
  • ščepec suhega žajblja (po želji)
  • 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)

Postopek

1

Čebulo narežemo na tanke rezine. V veliki teflonski ponvi brez dodane maščobe popečemo slanino, da postane hrustljava. Medtem zmešamo moko s soljo in (po želji) žajbljem. V tej mešanici povaljamo rezine jeter. Slanino poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev vlijemo olje in na njem pečemo jetra po vsaki strani kako minuto, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve, v kateri nato pražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Vmešamo jušno osnovo in pasiran paradižnik ter omako kuhamo 5 minut.

2

Jetra položimo nazaj v ponev in kuhamo 3 minute, da se skuhajo tudi znotraj. Postrežemo s slanino, ki jo razlomimo na koščke in potresemo po vrhu, in krompirjevim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.