
Morski sadeži v paradižnikovi omaki s čičerkinim pirejem
Morski sadeži v paradižnikovi omaki s čičerkinim pirejem

Sestavine
- 600 g neolupljenih jadranskih škampov
- 250 g kozic
- 250 g sipe
- 4 fileji brancina
- 4 zreli paradižniki
- 2 dl oljčnega olja
- 2 dl belega vina
- 1 limona
- sol
- majhen šopek peteršilja
- 2 vejici rožmarina
- 6 strokov česna
- 150 g pora
- 800 g čičerke
- 100 g masla

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 600 g neolupljenih jadranskih škampov
- 250 g kozic
- 250 g sipe
- 4 fileji brancina
- 4 zreli paradižniki
- 2 dl oljčnega olja
- 2 dl belega vina
- 1 limona
- sol
- majhen šopek peteršilja
- 2 vejici rožmarina
- 6 strokov česna
- 150 g pora
- 800 g čičerke
- 100 g masla
Postopek
V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnike za 10 sekund potopimo v krop, jih olupimo, razpolovimo in na drobno sesekljamo. Peteršilj in por drobno sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. Limono olupimo in narežemo na rezine.
V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro opečemo škampe, sipe in kozice. Vzamemo jih iz ponve in v njej prepražimo por in česen – le toliko, da česen zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik, ki ga med mešanjem pražimo toliko časa, da spusti sok. Paradižnik blago posolimo, nato pa nanj položimo morske sadeže, rezine limone, vejice rožmarina in zalijemo z belim vinom. Počasi odkrito kuhamo 5 do 10 minut. Na koncu dodamo še peteršilj.
Medtem na malo oljčnega olja popečemo fileje brancina in jih jedi dodamo, tik preden je skuhana.
Čičerko kuhamo v slanem kropu do mehkega. Čičerko odcedimo, a nekaj vode prihranimo. Zmiksamo jo v multipraktiku, po potrebi zalijemo z vodo, ki je ostala pri kuhanju, in dodamo maslo. Po okusu še solimo.