
Morska žaba s škampi in gobami
Morska žaba s škampi in gobami

Sestavine
- rep morske žabe (800 g–1 kg)
- 400 g škampov (ali kozic)
- 200 g šampinjonov ali lisičk
- 1 šalotka
- maslo
- oljčno olje
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- drobnjak za posip

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- rep morske žabe (800 g–1 kg)
- 400 g škampov (ali kozic)
- 200 g šampinjonov ali lisičk
- 1 šalotka
- maslo
- oljčno olje
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Škampom odstranimo glave in oklepe in jih uporabimo za osnovo. Glave in klešče nekoliko potolčemo oziroma stremo. Na maslu prepražimo sesekljano šalotko, dodamo glave in oklepe škampov in tudi te nekoliko prepražimo. Dodamo mezgo, dobro premešamo, da se še mezga malo prepraži, in zalijemo s približno 3 dl vode. Pokrito kuhljamo pol ure.
Morsko žabo narežemo, solimo in popramo ter na mešanici olja in masla v ponvi pečemo 8 do 10 minut.
Gobe narežemo in na maslu prepražimo. Zalijemo jih s precejeno škampovo osnovo in smetano. V omako vstavimo pečene kose morske žabe in še malo pokuhamo. Omako po potrebi solimo in popramo.
Repke škampov na oljčnem olju popečemo in jih priložimo v omako k žabi. Lahko pa jih dodamo, ko je jed že na krožnikih. Gotovo jed potresemo z narezanim drobnjakom. Za prilogo lahko postrežemo rezance ali riž.