
Špageti s sardinami
Špageti po mediteransko.
Špageti s sardinami
Špageti po mediteransko.

Sestavine
- 400 g špagetov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- ščep posušenega čilija
- 220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 žlica kaper
- manjša pest sesekljanega peteršilja
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- ščep posušenega čilija
- 220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
- 100 g črnih oliv brez koščic
- 1 žlica kaper
- manjša pest sesekljanega peteršilja
Postopek
V veliki količini vrele osoljene vode po navodilih iz embalaže skuhamo špagete. Medtem pripravimo omako tako, da v srednje veliki ponvi segrejemo olje in na njem kakšno minuto pražimo strta stroka česna. Dodamo čili, pelate in sardine. Segrevamo 2 do 3 minute, vmes sardine s kuhalnico zdrobimo na manjše dele. Nato vmešamo še grobo narezane olive, odcejene kapre in skoraj ves peteršilj. Vse sestavine med seboj dobro premešamo.
Testenine odcedimo, malo vode, v kateri so se kuhale, pa prihranimo. Vmešamo jih v omako, in če je potrebno, dodamo še malo vode, da jed ni preveč gosta. Razdelimo na 4 krožnike, posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo.