
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo

Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.
Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper
Postopek
Zelje naribamo ali narežemo na zelo tanke rezance, čili narežemo na tanke kolobarčke, papriko na tanke trakove, pol limete stisnemo, drugo polovico narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sezamovo olje, sok ½ limete, sojine kalčke, grobo nasekljane arašide, sol in poper.
Teflonsko ponev močno segrejemo. Tunina zrezka posolimo po obeh straneh in ju povaljamo v sezamovih semenih. Pečemo ju po 3 minute na vsaki strani, da porjavita in nastane sezamova skorjica, a je riba v sredini še rožnata. Pustimo ju počivati nekaj minut, nato postrežemo s solato in krhlji limete za pokapanje.