
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo
Tunini zrezki s sezamom in azijsko zabeljeno solatko
Tunini zrezki za hitro azijsko navdihnjeno kosilo

Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- ¼ glave rdečega zelja
- ½ rdečega čilija
- 1 rumena paprika
- 1 limeta
- 100 g sojinih kalčkov
- 2 žlici sezamovega olja
- 30 g praženih arašidov
- 2 tunina steaka, debela 2 cm
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper
Postopek
Zelje naribamo ali narežemo na zelo tanke rezance, čili narežemo na tanke kolobarčke, papriko na tanke trakove, pol limete stisnemo, drugo polovico narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sezamovo olje, sok ½ limete, sojine kalčke, grobo nasekljane arašide, sol in poper.
Teflonsko ponev močno segrejemo. Tunina zrezka posolimo po obeh straneh in ju povaljamo v sezamovih semenih. Pečemo ju po 3 minute na vsaki strani, da porjavita in nastane sezamova skorjica, a je riba v sredini še rožnata. Pustimo ju počivati nekaj minut, nato postrežemo s solato in krhlji limete za pokapanje.