Kaj boste skuhali danes?
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Potrebujemo 8 nabodal za ražnjiče. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred pečenjem za 30 minut namočimo v vodi. Žar zakurimo in počakamo, da plameni pogasnejo, ali pa močno segrejemo rebrasto ponev. Ribje fileje in ananas narežemo na večje kocke.
Kozice, koščke ribe, kokosovo mleko, sol in poper damo v veliko skledo in premešamo, nato kozice in ribje koščke skupaj z ananasom nabodemo na nabodala. Kokosovo moko stresemo na krožnik in v njej povaljamo ražnjiče. Rahlo jih pritisnemo po krožniku, da se kokos prime. Ražnjiče pokapamo z malo oljčnega olja in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se kozice rožnato obarvajo, riba pa je pečena. Nabodala postrežemo s krhlji limete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?