
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom

Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 16 velikih neolupljenih surovih kraljevih kozic
- 500 g mešanice lososa in filejev bele ribe brez kože
- 2 dl kokosovega mleka
- 100 g svežega ananasa
- 85 g kokosove moke
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, ko postrežemo
Postopek
Potrebujemo 8 nabodal za ražnjiče. Če uporabimo lesena nabodala, jih pred pečenjem za 30 minut namočimo v vodi. Žar zakurimo in počakamo, da plameni pogasnejo, ali pa močno segrejemo rebrasto ponev. Ribje fileje in ananas narežemo na večje kocke.
Kozice, koščke ribe, kokosovo mleko, sol in poper damo v veliko skledo in premešamo, nato kozice in ribje koščke skupaj z ananasom nabodemo na nabodala. Kokosovo moko stresemo na krožnik in v njej povaljamo ražnjiče. Rahlo jih pritisnemo po krožniku, da se kokos prime. Ražnjiče pokapamo z malo oljčnega olja in pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se kozice rožnato obarvajo, riba pa je pečena. Nabodala postrežemo s krhlji limete.