© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohrovtova enolončnica s krvavicami

Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.

Ohrovtova enolončnica s krvavicami

Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Wirsingeintopf mit Blutwurst

Sestavine

  • 1 manjša glavica ohrovta
  • 300 g krompirja čvrste sorte
  • 4 korenčki
  • 200 g gomoljne zelene
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
  • 400 g krvavic
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 manjša glavica ohrovta
  • 300 g krompirja čvrste sorte
  • 4 korenčki
  • 200 g gomoljne zelene
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
  • 400 g krvavic
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobno narezanega peteršilja

Postopek

1

Ohrovt očistimo in odstranimo zunanje liste; glavo razpolovimo in kocen klinasto izrežemo. Liste operemo, osušimo in narežemo na trakove.

2

Krompir operemo, olupimo in narežemo na centimeter velike kocke. Korenček in zeleno olupimo in prav tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno narežemo.

3

V primerni kozici segrejemo olje in na njem zdušimo čebulo. Dodamo ohrovt, krompir, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo 5 minut. Zalijemo z govejo juho in pokrito kuhljamo 20 minut.

4

Krvavice brez kože narežemo na rezine in v juhi kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Enolončnico začinimo s soljo in poprom, nalijemo v razdelimo krožnike, potresemo s peteršiljem in postrežemo.

Nasvet

K ohrovtovi enolončnici odlično tekne svež kmečki kruh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.