
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.

Sestavine
- 1 manjša glavica ohrovta
- 300 g krompirja čvrste sorte
- 4 korenčki
- 200 g gomoljne zelene
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici repičnega olja
- 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
- 400 g krvavic
- sol
- poper
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 1 manjša glavica ohrovta
- 300 g krompirja čvrste sorte
- 4 korenčki
- 200 g gomoljne zelene
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici repičnega olja
- 1,5 litra čiste goveje juhe (lahko iz jušne kocke)
- 400 g krvavic
- sol
- poper
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
Postopek
Ohrovt očistimo in odstranimo zunanje liste; glavo razpolovimo in kocen klinasto izrežemo. Liste operemo, osušimo in narežemo na trakove.
Krompir operemo, olupimo in narežemo na centimeter velike kocke. Korenček in zeleno olupimo in prav tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno narežemo.
V primerni kozici segrejemo olje in na njem zdušimo čebulo. Dodamo ohrovt, krompir, korenček in zeleno ter vse skupaj pražimo 5 minut. Zalijemo z govejo juho in pokrito kuhljamo 20 minut.
Krvavice brez kože narežemo na rezine in v juhi kuhljamo nadaljnjih 5 minut. Enolončnico začinimo s soljo in poprom, nalijemo v razdelimo krožnike, potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
K ohrovtovi enolončnici odlično tekne svež kmečki kruh.