
Miške z lešniki
Miške z lešniki

Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje
Preberite tudi

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.
Sestavine
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 4 majhna jajca
- 50 g nasekljanih lešnikov
- 60 g mletih lešnikov
- 60 g sladkorja v prahu
- olje za cvrenje
Postopek
V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.
V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.
V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.