
Božični godfather
Že ime koktajla nam sporoča, da skriva v sebi posebno noto.
Božični godfather
Že ime koktajla nam sporoča, da skriva v sebi posebno noto.

Sestavine
- 1 dl škotskega viskija
- 0,5 dl mandljevega likerja amaretto
- 1 dl sladke smetane
- 2 ščepca mletega muškatnega oreška

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 dl škotskega viskija
- 0,5 dl mandljevega likerja amaretto
- 1 dl sladke smetane
- 2 ščepca mletega muškatnega oreška
Postopek
V mešalnik za koktajle damo led, nato pa viski, amaretto in smetano. Dobro pretresemo in precedimo v ohlajene kozarce za martini ali kupe. Posujemo z malo muškatnega oreška in postrežemo.
Nasvet
Če nimate pri roki amaretta (ali ga morda ne marate), lahko ta koktajl pripravite tudi s kakšnim drugim podobnim likerjem, dostojna zamenjava so razni čokoladni oz. kavni likerji ali pa likerji z oreškastimi okusi (npr. lešnikov).
Amaretto
Amaretto je beseda, ki izhaja iz italijanskega jezika, amaro namreč pomeni grenko, končnica -etto pa namiguje na malo – malce grenko, torej.