
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!

Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo. Približno eno uro naj počiva, nato ga čim tanjše razvaljamo. Razvaljano testo s koleščkom razrežemo na četverokotnike, le-te pa na dva centimetra široke trakove.
Testene trakove med seboj prepletemo tako, da naredimo rahle kroglice. V veliko pomoč nam bo model za oblikovanje kepic.
Kepice ocvremo v vroči maščobi in jih dobro odcedimo na kuhinjski mreži. Preden krhke kepice ponudimo, jih bogato potresemo s sladkorjem v prahu.