Kaj boste skuhali danes?
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!
Sladke krhke kepice
Kepice idealne za pusta hrusta!
Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 30 dag moke
- 1,25 dl sladke smetane
- 4 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- sol
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo. Približno eno uro naj počiva, nato ga čim tanjše razvaljamo. Razvaljano testo s koleščkom razrežemo na četverokotnike, le-te pa na dva centimetra široke trakove.
Testene trakove med seboj prepletemo tako, da naredimo rahle kroglice. V veliko pomoč nam bo model za oblikovanje kepic.
Kepice ocvremo v vroči maščobi in jih dobro odcedimo na kuhinjski mreži. Preden krhke kepice ponudimo, jih bogato potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Karameliziran kruhov narastek s figami
Fin narastek za slovo od poletja (in starega kruha)