© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladke krhke kepice

Kepice idealne za pusta hrusta!

Sladke krhke kepice

Kepice idealne za pusta hrusta!

Čas priprave 1 h + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Schneeballen

Sestavine

  • 30 dag moke
  • 1,25 dl sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • sol
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 30 dag moke
  • 1,25 dl sladke smetane
  • 4 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • sol
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Vse sestavine zgnetemo v čvrsto testo. Približno eno uro naj počiva, nato ga čim tanjše razvaljamo. Razvaljano testo s koleščkom razrežemo na četverokotnike, le-te pa na dva centimetra široke trakove.

2

Testene trakove med seboj prepletemo tako, da naredimo rahle kroglice. V veliko pomoč nam bo model za oblikovanje kepic.

3

Kepice ocvremo v vroči maščobi in jih dobro odcedimo na kuhinjski mreži. Preden krhke kepice ponudimo, jih bogato potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.