
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.
V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.
Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.