
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto
Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 paradižniki
- oljčno olje za pokapanje
- 100 g puyske leče
- 1 majhen avokado
- 100 g sira feta
- sol
- poper
preliv
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.
V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.
Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.