© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Lečna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in feto

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lecna solata s pecenim paradiznikom avokadom in feto

Sestavine

  • 3 paradižniki
  • oljčno olje za pokapanje
  • 100 g puyske leče
  • 1 majhen avokado
  • 100 g sira feta
  • sol
  • poper

preliv

  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 paradižniki
  • oljčno olje za pokapanje
  • 100 g puyske leče
  • 1 majhen avokado
  • 100 g sira feta
  • sol
  • poper

preliv

  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.

2

V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.

3

Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.