
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Zamesimo bolj mehko kvašeno testo in vanj vgnetemo rozine. Pustimo ga vzhajati. Z žlico, pomočeno v maščobo, zajemamo miške in jih spuščamo v segreto maščobo.
Ocvrte miške razmastimo na papirnatem prtičku in potresemo s sladkorjem v prahu.