
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Zamesimo bolj mehko kvašeno testo in vanj vgnetemo rozine. Pustimo ga vzhajati. Z žlico, pomočeno v maščobo, zajemamo miške in jih spuščamo v segreto maščobo.
Ocvrte miške razmastimo na papirnatem prtičku in potresemo s sladkorjem v prahu.