Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Najlepši okus jeseni: francoska jabolčna pita z marelično noto
To je ena najboljših jesenskih pit. Prepletajo se okusi jabolk in marelične marmelade z aromo cimeta. Meni se zdi ravno prav sladka, s kančkom kisline zaradi marelične marmelade. Pri nas izgine v hipu.
Sestavine
- 25 dag moke
- 2 dag kvasa
- 1,5 dl mleka
- 1 jajce
- 4 dag sladkorja
- 4 dag v rumu namočenih rozin
- naribana limonina ali pomarančna lupina
- vrečka vaniljevega sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Zamesimo bolj mehko kvašeno testo in vanj vgnetemo rozine. Pustimo ga vzhajati. Z žlico, pomočeno v maščobo, zajemamo miške in jih spuščamo v segreto maščobo.
Ocvrte miške razmastimo na papirnatem prtičku in potresemo s sladkorjem v prahu.