Kaj boste skuhali danes?
Jogurtove miške z rozinami
Preproste jogurtove miške z rozinami vedno očarajo velike in male jedce
Jogurtove miške z rozinami
Preproste jogurtove miške z rozinami vedno očarajo velike in male jedce
Sestavine
- 1 navadni čvrsti jogurt (180 g)
- 1 jajce
- 200 g moke
- ščepec soli
- 2 žlički sladkorja
- 1⁄2 zavitka pecilnega praška
- 1 zvitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1⁄2 limone ali pomaranče
- 1 žlica žganja
- pest rozin
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 navadni čvrsti jogurt (180 g)
- 1 jajce
- 200 g moke
- ščepec soli
- 2 žlički sladkorja
- 1⁄2 zavitka pecilnega praška
- 1 zvitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1⁄2 limone ali pomaranče
- 1 žlica žganja
- pest rozin
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Rozine za 15 minut namočimo v vodo. Vse druge sestavine damo v skledo in jih z metlico ali mešalnikom zmešamo, da dobimo mehko testo, nekoliko gostejše kot za palačinke. Če se zlije iz žličke, ko zajamemo zvrhano žličko, pomeni, da je testo preredko, in dodamo še kakšno žlico moke. Na koncu v testo vmešamo ožete rozine.
Medtem segrejemo olje za cvrenje. Najprej ocvremo eno miško, da preverimo, ali je temperatura olja ustrezna. Zajamemo žličko testa in ga z drugo žličko (ali s prstom) spustimo v olje. V nekaj sekundah mora priplavati na površje. Takoj ko miška na spodnji strani dobi lepo barvo (po 1 ali 2 minutah), jo obrnemo in ocvremo še na drugi strani. Če je olje primerno vroče, nadaljujemo s cvrenjem: z žličko zajemamo maso in jo polagamo v olje. Ocvrte miške s penovko poberemo iz olja, razmastimo na kuhinjskih brisačah in potresemo s sladkorjem v prahu.