© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Miške z rozinami

Miške z rozinami

Čas priprave 35 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
miske z rozinami

Sestavine

  • 25 dag moke
  • 2 dag kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • 1 jajce
  • 4 dag sladkorja
  • 4 dag v rumu namočenih rozin
  • naribana limonina ali pomarančna lupina
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 25 dag moke
  • 2 dag kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • 1 jajce
  • 4 dag sladkorja
  • 4 dag v rumu namočenih rozin
  • naribana limonina ali pomarančna lupina
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Zamesimo bolj mehko kvašeno testo in vanj vgnetemo rozine. Pustimo ga vzhajati. Z žlico, pomočeno v maščobo, zajemamo miške in jih spuščamo v segreto maščobo.

2

Ocvrte miške razmastimo na papirnatem prtičku in potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.