Kaj boste skuhali danes?
Brizgani obročki iz kuhanega testa
Ocvrto pecivo popolno za pust
Brizgani obročki iz kuhanega testa
Ocvrto pecivo popolno za pust
Sestavine
- 3 dl mleka
- 20 g masla
- 4–5 jajc
- 180 g moke
- 20 g sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za cvrenje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 dl mleka
- 20 g masla
- 4–5 jajc
- 180 g moke
- 20 g sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za cvrenje
Postopek
Iz navedenih sestavin pripravimo testo tako, da mleko z maslom in soljo močno segrejemo, potem pa naenkrat vmešamo moko. Maso mešamo na ognju toliko časa, dokler se ne loči od dna posode.
Ko se testo nekoliko o hladi, postopoma dodajamo jajca in sladkor ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.
Testo polnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdnim nastavkom in ga brizgamo v vročo maščobo v obliki obročkov. Obročke ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve. Ponev med cvrenjem stresamo, da maščoba poškropi tudi površino obročkov.
Preden brizgano pecivo ponudimo, ga lahko potresemo s sladkorjem v prahu.