© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Brizgani obročki iz kuhanega testa

Ocvrto pecivo popolno za pust

Brizgani obročki iz kuhanega testa

Ocvrto pecivo popolno za pust

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina pladenj obročkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 3 dl mleka
  • 20 g masla
  • 4–5 jajc
  • 180 g moke
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za cvrenje
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 3 dl mleka
  • 20 g masla
  • 4–5 jajc
  • 180 g moke
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za cvrenje

Postopek

1

Iz navedenih sestavin pripravimo testo tako, da mleko z maslom in soljo močno segrejemo, potem pa naenkrat vmešamo moko. Maso mešamo na ognju toliko časa, dokler se ne loči od dna posode.

2

Ko se testo nekoliko o hladi, postopoma dodajamo jajca in sladkor ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.

3

Testo polnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdnim nastavkom in ga brizgamo v vročo maščobo v obliki obročkov. Obročke ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve. Ponev med cvrenjem stresamo, da maščoba poškropi tudi površino obročkov.

4

Preden brizgano pecivo ponudimo, ga lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Pečen brie s figami in orehi

Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi

30 min
Enostavno

Koruzna juha s čilijem

Juha s pridihom Mehike.

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.