© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brizgani obročki iz kuhanega testa

Ocvrto pecivo popolno za pust

Brizgani obročki iz kuhanega testa

Ocvrto pecivo popolno za pust

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina pladenj obročkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 3 dl mleka
  • 20 g masla
  • 4–5 jajc
  • 180 g moke
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 dl mleka
  • 20 g masla
  • 4–5 jajc
  • 180 g moke
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • maščoba za cvrenje

Postopek

1

Iz navedenih sestavin pripravimo testo tako, da mleko z maslom in soljo močno segrejemo, potem pa naenkrat vmešamo moko. Maso mešamo na ognju toliko časa, dokler se ne loči od dna posode.

2

Ko se testo nekoliko o hladi, postopoma dodajamo jajca in sladkor ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.

3

Testo polnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdnim nastavkom in ga brizgamo v vročo maščobo v obliki obročkov. Obročke ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve. Ponev med cvrenjem stresamo, da maščoba poškropi tudi površino obročkov.

4

Preden brizgano pecivo ponudimo, ga lahko potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.