
Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 400 g mini peresnikov
- 500 g olupljenega korenčka
- 1 olupljen strok česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g mini peresnikov
- 500 g olupljenega korenčka
- 1 olupljen strok česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira
- sol
Postopek
Korenček nareži na 2 cm debele kolobarje. V loncu zavri vodo, jo posoli in vanjo dodaj korenje in česen. Kuhaj toliko časa, da se korenček zmehča.

Korenček in česen odcedi in ga daj v posodo paličnega mešalnika. Dodaj še sladko smetano in malce soli. Vse skupaj sesekljaj s paličnim mešalnikom, da dobiš gladko maso.

Testenine kuhaj v vreli osoljeni vodi 5 minut. Kuhane testenine s penovko zajemaj tako, da se pri tem dobro odcedijo, in jih polagaj na krožnik.

Po testeninah nadevaj kremno korenčkovo omako in jih posuj z grobo naribanim sirom.
