
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 kosa lepinje
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 tanko narezani šalotki
- 50 g trdega kozjega sira
preliv
- sol
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- večja pest metinih listov
- 1 rdeč čili
- 1 drobno nasekljana šalotka
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 kosa lepinje
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 tanko narezani šalotki
- 50 g trdega kozjega sira
preliv
- sol
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- večja pest metinih listov
- 1 rdeč čili
- 1 drobno nasekljana šalotka
- poper
Postopek
Paradižnike operemo, razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Metine liste drobno nasekljamo, prav tako drobno nasekljamo čili, ki mu prej odstranimo semena.
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce operemo in jih narežemo na 3 cm velike kose. Prelijemo jih z oljem in posolimo. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 25 minut, da postanejo rjave barve.
Medtem lepinjo natrgamo na manjše kose in jih razporedimo po drugem pekaču. Ko so jajčevci skoraj pečeni, v pečico dodamo še kruh in pečemo 8 minut.
Pripravimo še preliv tako, da vse sestavine zmešamo v manjši skodelici. Tretjino preliva zmešamo z jajčevci, preostali preliv prihranimo za konec. Na velik postrežni krožnik razporedimo paradižnike, liste mešane solate, šalotko, jajčevce in pečeni kruh. Prelijemo s preostalim prelivom in posujemo s kozjim sirom.