Solata iz jajčevcev s kozjim sirom in pikantnim prelivom

Solata iz jajčevcev s kozjim sirom in pikantnim prelivom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 kosa lepinje
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 2 tanko narezani šalotki
  • 50 g trdega kozjega sira

preliv

  • sol
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • večja pest metinih listov
  • 1 rdeč čili
  • 1 drobno nasekljana šalotka
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 kosa lepinje
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 2 tanko narezani šalotki
  • 50 g trdega kozjega sira

preliv

  • sol
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • večja pest metinih listov
  • 1 rdeč čili
  • 1 drobno nasekljana šalotka
  • poper

Postopek

1

Paradižnike operemo, razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Metine liste drobno nasekljamo, prav tako drobno nasekljamo čili, ki mu prej odstranimo semena.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce operemo in jih narežemo na 3 cm velike kose. Prelijemo jih z oljem in posolimo. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 25 minut, da postanejo rjave barve.

3

Medtem lepinjo natrgamo na manjše kose in jih razporedimo po drugem pekaču. Ko so jajčevci skoraj pečeni, v pečico dodamo še kruh in pečemo 8 minut.

4

Pripravimo še preliv tako, da vse sestavine zmešamo v manjši skodelici. Tretjino preliva zmešamo z jajčevci, preostali preliv prihranimo za konec. Na velik postrežni krožnik razporedimo paradižnike, liste mešane solate, šalotko, jajčevce in pečeni kruh. Prelijemo s preostalim prelivom in posujemo s kozjim sirom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.