
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 kosa lepinje
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 tanko narezani šalotki
- 50 g trdega kozjega sira
preliv
- sol
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- večja pest metinih listov
- 1 rdeč čili
- 1 drobno nasekljana šalotka
- poper
Preberite tudi

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 kosa lepinje
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 tanko narezani šalotki
- 50 g trdega kozjega sira
preliv
- sol
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- večja pest metinih listov
- 1 rdeč čili
- 1 drobno nasekljana šalotka
- poper
Postopek
Paradižnike operemo, razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Metine liste drobno nasekljamo, prav tako drobno nasekljamo čili, ki mu prej odstranimo semena.
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce operemo in jih narežemo na 3 cm velike kose. Prelijemo jih z oljem in posolimo. Razporedimo jih po pekaču in pečemo približno 25 minut, da postanejo rjave barve.
Medtem lepinjo natrgamo na manjše kose in jih razporedimo po drugem pekaču. Ko so jajčevci skoraj pečeni, v pečico dodamo še kruh in pečemo 8 minut.
Pripravimo še preliv tako, da vse sestavine zmešamo v manjši skodelici. Tretjino preliva zmešamo z jajčevci, preostali preliv prihranimo za konec. Na velik postrežni krožnik razporedimo paradižnike, liste mešane solate, šalotko, jajčevce in pečeni kruh. Prelijemo s preostalim prelivom in posujemo s kozjim sirom.