
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Zapečene testenine z bučkami, pršutom in sirom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
- 500 g bučk
- 3 mlade čebulice
- 120 g rezin kuhanega pršuta
- 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
- 250 g koruze iz konzerve
- 100 g polnozrnate moke
- 4 rahlo razžvrkljana jajca
- 0,75 dl olja
- 0,75 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Bučke naribaj, čebulice nareži na tanke rezine, pršut pa na trakove. Pečico segrej na 180 °C. Pekač dimenzij 20 × 30 cm obloži s papirjem za peko tako, da 2 cm papirja visi še čez rob pekača.

Testenine po navodilih z embalaže skuhaj v zadostni količini slane vode. Nato jih odcedi in prelij z oljem. Bučke z rokami dobro odcedi, da steče iz njih čim več vode. Koruzo splakni pod hladno vodo.

V skledi zmešaj testenine, bučke, čebulo, pršut, sir, koruzo in moko. Dodaj jajca in mleko. Začini še s soljo in poprom.

Mešanico stresi v pripravljen pekač in jo poravnaj z lopatico. Peci jo 25 minut oziroma da postane zlato rjave barve. Ko se jed speče, jo vzemi iz pečice in pusti počivati 15 minut. Nato jo postrezi z veliko skledo zelene solate.
