
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta

Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol
Postopek
Polovico parmezana drobno naribamo, polovico pa naribamo na ostružke. Šparglje očistimo, jim odstranimo olesenele dele in vršičke odrežemo od stebel. Oboje ločeno prihranimo. V manjši kozici zavremo smetano skupaj s celimi stroki česna. Nato kozico odstavimo z ognja in iz smetane odstranimo česen.
Stebla kuhamo 4 do 5 minut v vreli slani vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, nekoliko narežemo in stresemo v smetano skupaj z naribanim parmezanom. Vse skupaj gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Zadnji dve minuti kuhanja v vodo stresemo še vršičke. Vse skupaj odcedimo, stresemo v skledo in prelijemo s segreto smetanovo omako. Premešamo, razdelimo na postrežna krožnika, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.