
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta

Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol
Postopek
Polovico parmezana drobno naribamo, polovico pa naribamo na ostružke. Šparglje očistimo, jim odstranimo olesenele dele in vršičke odrežemo od stebel. Oboje ločeno prihranimo. V manjši kozici zavremo smetano skupaj s celimi stroki česna. Nato kozico odstavimo z ognja in iz smetane odstranimo česen.
Stebla kuhamo 4 do 5 minut v vreli slani vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, nekoliko narežemo in stresemo v smetano skupaj z naribanim parmezanom. Vse skupaj gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Zadnji dve minuti kuhanja v vodo stresemo še vršičke. Vse skupaj odcedimo, stresemo v skledo in prelijemo s segreto smetanovo omako. Premešamo, razdelimo na postrežna krožnika, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.