
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta
Rezanci v smetanovi omaki s šparglji
Kremasta spomladanska pašta

Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- šopek zelenih špargljev
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 olupljena stroka česna
- 50 g parmezana
- 250 g rezancev
- sol
Postopek
Polovico parmezana drobno naribamo, polovico pa naribamo na ostružke. Šparglje očistimo, jim odstranimo olesenele dele in vršičke odrežemo od stebel. Oboje ločeno prihranimo. V manjši kozici zavremo smetano skupaj s celimi stroki česna. Nato kozico odstavimo z ognja in iz smetane odstranimo česen.
Stebla kuhamo 4 do 5 minut v vreli slani vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, nekoliko narežemo in stresemo v smetano skupaj z naribanim parmezanom. Vse skupaj gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Zadnji dve minuti kuhanja v vodo stresemo še vršičke. Vse skupaj odcedimo, stresemo v skledo in prelijemo s segreto smetanovo omako. Premešamo, razdelimo na postrežna krožnika, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.