
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Testenine s hladno paradižnikovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol

Popolna izbira za poletje: 3 malo drugačne sladice brez peke
Brez skrbi glede vzhajanja, zažganih robov in bojazni, da bi karkoli 'padlo skupaj'. Te sladice brez peke so nam všeč, ker so enostavne in osvežujoče.

Jajčevci ali melancani? Ni pomembno, važen je dober recept
Jajčevci ali melancani so nam na voljo vse leto, a so zdaj res slastni. Pogosto jih podcenjujemo, zato smo tokrat zbrali recepte, ki bodo to hitro spremenili.

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?
Sestavine
- 200 g kratkih testenin
- 12 češnjevih paradižnikov
- 2 navadna paradižnika
- 4 lističi bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
- oljčno olje
- nariban parmezan
- sol
Postopek
Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo.

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo.

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.
