© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Testenine s hladno paradižnikovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine s hladno paradiznikovo omako A rgb

Tako dobre, ki bi jih otroci jedli za zajtrk, kosilo in večerjo!

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 200 g kratkih testenin
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 navadna paradižnika
  • 4 lističi bazilike
  • majhen šopek drobnjaka
  • 8 zelenih ali črnih oliv brez koščic
  • oljčno olje
  • nariban parmezan
  • sol

Postopek

1

Oprane češnjeve paradižnike daj v skledo in jih stisni s prsti, da se razpočijo. 

testenine-s-hladno-paradiznikovo-omako-1-rgb_318x220_acf_cropped-1
2

Velika paradižnika razreži na pol in polovice izcedi v posodici za izcejanje limon. Paradižnikov sok dodaj v skledo s češnjevimi paradižniki.

testenine s hladno paradiznikovo omako 2 rgb
3

Baziliko natrgaj, drobnjak nasekljaj, olive razpolovi in vse dodaj k paradižnikom. Začini z oljčnim oljem in soljo. 

testenine s hladno paradiznikovo omako 3 rgb
4

Skuhaj testenine, jih preloži v skodelice, prelij s paradižnikovo omako in posuj z grobo naribanim parmezanom.

testenine s hladno paradiznikovo omako 4 rgb

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.