
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom

Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Preberite tudi

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Postopek
Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.
Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.
Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.