
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom

Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Preberite tudi

Je obarvan beljak pirhov užiten?
Preverimo, kdaj in zakaj je potrebno beljak obrezati in kakšnih pirhov raje ne uživajte.

Zamisli za nove jedi s trdo kuhanimi jajci
Vam je po veliki noči ostalo veliko pirhov? Odkrijte ideje za raznolika nadevana jajca, jajčne namaze in sestavljene solate.

Preproste velikonočne sladice
Odkrijte preproste recepte za sladice, ki jih lahko pripravite tudi na velikonočno nedeljo (ne glede na kuharsko znanje).
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Postopek
Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.
Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.
Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.