
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom

Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Postopek
Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.
Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.
Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.