Kaj boste skuhali danes?
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 2 pesti rukole
- 12 zrelih fig
- 30 g drobno naribanega parmezana
- 1 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička strtega rdečega popra
Postopek
Fige prerežemo na pol, sir drobno nastrgamo.
Po večjem krožniku razporedimo rukolo in fige, tako da je večina obrnjena s prerezano stranjo navzgor. Sir, kis in olje damo v električni mešalnik in jih zmešamo do gladkega (uporabimo lahko tudi palični mešalnik). Prilijemo kanček vrele vode in spet zmešamo, da nastane preliv.
Fige pokapamo s prelivom in potresemo z rdečim poprom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ledeni čaj z rumom in zelenim ledom
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.