
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.
Juha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Trik mlade čebule je seveda le, da jo populimo iz zemlje, ko še ne razvije polne glave. Kot okusno prilogo jo lahko ponudimo ob kuhanem ali pečenemu mesu, še zlasti se poda k mesu z žara. Odlična je tudi ob pečenih ali ocvrtih bučkah, jajčevcih, gobah in v jajčni omleti ali v umešanih jajcih. Zaradi izjemno prijetnega okusa lahko z njo pripravimo tudi krasno krompirjevo ali zelenjavno juho.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.

Triki za popolno avtentično paeljo
Paelja je ena najbolj prepoznavnih jedi španske kuhinje, ki prihaja iz Valencije. Na prvi pogled preprosta jed z rižem, a za tiste, ki jo pripravljajo z ljubeznijo in razumevanjem, je prava umetnost.
Sestavine
- 2 šopka mlade čebulice
- 2 žlici masla
- 750 g mokastega krompirja
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove juhe
- sol in poper
- 1 dl smetane
Postopek
Mlado čebulico očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulico. Eno pest prihranimo za okras.
Ko se čebulica nekoliko zmehča, dodamo krompir, solimo in popramo, zalijemo z juho ter kuhamo približno 20 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, prilijemo smetano in dobro zmešamo. Kuhamo še kakšnih 5 minut, nato pa jo razdelimo na krožnike, posujemo s sesekljano čebulo in še malce popopramo.