
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Postopek
Pomarančo olupimo z lupilnikom, tako da dobimo trakove. Jabolčni sok segrejemo skupaj s celimi začimbami, ingverjem, lupinico in sladkorjem. Tekočino zavremo in pustimo, da rahlo vre 10 minut.
Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi, nato pa ga precedimo v stekleničke.