
Kaj boste skuhali danes?
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja

Bližajo se The Best Chef Awards – bo Slovenija znova prejela 3 nože?
Prestižna ocenjevalna lestvica za kuharske mojstre The Best Chef Awards je lani uvedla nov način točkovanja, tudi letos pa organizatorji pripravljajo nekaj novosti.

Preden se poslovimo od poletja, si privoščite še sataraš
Pa menda niste pozabili na to poletno klasiko? Sezona domače paprike, paradižnika in čebule se bliža koncu, čas je, da še zadnjič pripravimo sataraš.

Otvoritev sezone: 3 slastne jedi z grozdjem
Ko se na tržnicah in policah znajde sveže grozdje, je čas, da ga poleg občasnega prigrizka na mizi, povabimo tudi v kuhinjo. Sočno, sladko-kiselkasto in aromatično grozdje čudovito uravnoteži slane jedi, poudari kremaste teksture in doda lahkotnost sladicam.
Sestavine
- 2 dl jabolčnega soka
- 1 cimetova palčka
- 1 žlička celega pimenta
- 1 muškatni cvet
- 2 celi nageljnovi žbici
- majhna rezina svežega ingverja
- 1 majhna bio pomaranča
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 20 g pomarančnega sladkorja
Postopek
Pomarančo olupimo z lupilnikom, tako da dobimo trakove. Jabolčni sok segrejemo skupaj s celimi začimbami, ingverjem, lupinico in sladkorjem. Tekočino zavremo in pustimo, da rahlo vre 10 minut.
Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi, nato pa ga precedimo v stekleničke.