
Goveji bočnik v čebulni omaki
Goveji bočnik v čebulni omaki

Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Posujemo jo s sladkorjem in ob pogostem mešanju pražimo še 5 do 10 minut, da se čebula karamelizira. Zadnjih nekaj minut dodamo še česen.
Medtem meso povaljamo v moki in ga na preostanku olja počasi opečemo z obeh strani. Gobe narežemo na rezine.
K čebuli dolijemo jušno osnovo in vmešamo worcestrsko omako. V omako v stavimo o pečeno meso in gobe, solimo, obilno popramo, pokrijemo in kuhljamo približno 2 uri, da se meso zmehča. Preložimo ga na postrežni pladenj, polijemo z omako in posujemo s peteršiljem. Za prilogo priporočamo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, in glazirano zelenjavo.
Nasvet
Zraven ponudimo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, ter glaziran korenček z grahom.