© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveji bočnik v čebulni omaki

Goveji bočnik v čebulni omaki

Čas priprave 2 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rich braised beef with melting onions , thyme glazed carrots and peasweekend

Sestavine

  • 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
  • moka za pomokanje
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 3 srednje velike čebule
  • 2 žlički sladkorja
  • 6 strokov česna
  • 7 dl goveje jušne osnove
  • 3 žlice worcestrske omake
  • 4 veliki ostrigarji
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip

Sestavine

  • 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
  • moka za pomokanje
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 3 srednje velike čebule
  • 2 žlički sladkorja
  • 6 strokov česna
  • 7 dl goveje jušne osnove
  • 3 žlice worcestrske omake
  • 4 veliki ostrigarji
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Posujemo jo s sladkorjem in ob pogostem mešanju pražimo še 5 do 10 minut, da se čebula karamelizira. Zadnjih nekaj minut dodamo še česen.

2

Medtem meso povaljamo v moki in ga na preostanku olja počasi opečemo z obeh strani. Gobe narežemo na rezine.

3

K čebuli dolijemo jušno osnovo in vmešamo worcestrsko omako. V omako v stavimo o pečeno meso in gobe, solimo, obilno popramo, pokrijemo in kuhljamo približno 2 uri, da se meso zmehča. Preložimo ga na postrežni pladenj, polijemo z omako in posujemo s peteršiljem. Za prilogo priporočamo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, in glazirano zelenjavo.

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

1 h 10 min
Enostavno

Orehove ladjice

Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Enostavno

Ravioli z artičokami, porom in limono

Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.