
Goveji bočnik v čebulni omaki
Goveji bočnik v čebulni omaki

Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Posujemo jo s sladkorjem in ob pogostem mešanju pražimo še 5 do 10 minut, da se čebula karamelizira. Zadnjih nekaj minut dodamo še česen.
Medtem meso povaljamo v moki in ga na preostanku olja počasi opečemo z obeh strani. Gobe narežemo na rezine.
K čebuli dolijemo jušno osnovo in vmešamo worcestrsko omako. V omako v stavimo o pečeno meso in gobe, solimo, obilno popramo, pokrijemo in kuhljamo približno 2 uri, da se meso zmehča. Preložimo ga na postrežni pladenj, polijemo z omako in posujemo s peteršiljem. Za prilogo priporočamo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, in glazirano zelenjavo.
Nasvet
Zraven ponudimo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, ter glaziran korenček z grahom.