
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat je z nami v kuhinji mojstra Andreja Goljata kuhal Žak. Ta je svoji starejši sestrici pripravil sladke orehove testenine, s katerimi se je spomnila na slastna kosila v vrtcu.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Postopek
Testenine skuhaj po navodilih z embalaže v veliki količini rahlo posoljene vode. Kuhane temeljito odcedi.

Med kuhanjem testenin raztopi maslo in z njimi prelij kuhane in odcejene testenine.

Metuljčke razdeli na krožnike.

Vsak krožnik potresi z mletimi orehi, sladkorjem, ščepcem cimeta in postrezi.
