
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat je z nami v kuhinji mojstra Andreja Goljata kuhal Žak. Ta je svoji starejši sestrici pripravil sladke orehove testenine, s katerimi se je spomnila na slastna kosila v vrtcu.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Postopek
Testenine skuhaj po navodilih z embalaže v veliki količini rahlo posoljene vode. Kuhane temeljito odcedi.

Med kuhanjem testenin raztopi maslo in z njimi prelij kuhane in odcejene testenine.

Metuljčke razdeli na krožnike.

Vsak krožnik potresi z mletimi orehi, sladkorjem, ščepcem cimeta in postrezi.
