
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat je z nami v kuhinji mojstra Andreja Goljata kuhal Žak. Ta je svoji starejši sestrici pripravil sladke orehove testenine, s katerimi se je spomnila na slastna kosila v vrtcu.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Preberite tudi

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Postopek
Testenine skuhaj po navodilih z embalaže v veliki količini rahlo posoljene vode. Kuhane temeljito odcedi.

Med kuhanjem testenin raztopi maslo in z njimi prelij kuhane in odcejene testenine.

Metuljčke razdeli na krožnike.

Vsak krožnik potresi z mletimi orehi, sladkorjem, ščepcem cimeta in postrezi.
