
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat je z nami v kuhinji mojstra Andreja Goljata kuhal Žak. Ta je svoji starejši sestrici pripravil sladke orehove testenine, s katerimi se je spomnila na slastna kosila v vrtcu.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Postopek
Testenine skuhaj po navodilih z embalaže v veliki količini rahlo posoljene vode. Kuhane temeljito odcedi.

Med kuhanjem testenin raztopi maslo in z njimi prelij kuhane in odcejene testenine.

Metuljčke razdeli na krožnike.

Vsak krožnik potresi z mletimi orehi, sladkorjem, ščepcem cimeta in postrezi.
