
Kostanjeva kremna juha z jurčki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Kostanjeva kremna juha z jurčki
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat sta kuhala petletna Ajda in osemletni Aljaž, z veliko zavzetostjo pa je sodelovala še štiriletna Ema, ki zase pravi, da ni Ema, ampak Pika Nogavička. Vse nas je zabavala s svojimi domislicami! Ker sta bila recepta za njihovo starost kar zahtevna, je tokrat – malo več, kot smo si sprva zamislili – sodeloval tudi naš kuhar Uroš, kar pozornemu očesu ne bo ušlo. Doma boste jed okrasili povsem po svojem okusu in zagotovo bo najlepša!
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g olupljenega kuhanega kostanja
- 50 g krompirja
- 3 dl vode
- sol
- poper
- 0,2 dl jurčkovega olja
- sveži jurčki
- oljčno olje
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g olupljenega kuhanega kostanja
- 50 g krompirja
- 3 dl vode
- sol
- poper
- 0,2 dl jurčkovega olja
- sveži jurčki
- oljčno olje
Postopek
V kozici segrejemo olje, dodamo kostanj in na nizki temperaturi pet minut dušimo, da se zmehča. Večkrat premešamo. Dodamo vodo in krompir, solimo in popramo. Na srednji temperaturi kuhamo, da se krompir skuha.

Juho pretlačimo ali zmiksamo. Dodamo jurčkovo olje in med mešanjem segrevamo na nizki temperaturi, da se juha segreje, vendar ne zavre.

Jurčke narežemo na tanke rezine, jih solimo in pokapljamo z oljčnim oljem.

Jurčke opečemo na oljčnem olju, lahko dodamo še sesekljan česen. Z njimi okrasimo juho.
