Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medenjaki

Iz rubrike Otroci kuhamo

Medenjaki

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 1 h + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 80 medenjakov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gingerbread-4680738_1920_558x620_acf_cropped

Osemletna Ronja je zlatolasa deklica, ki je le nekaj dni pred našim fotografiranjem z babico pekla piškote in izkušnje pridno uporabila v kuhinji mojstra Goljata. Spekla je najbolj slastne novoletne okraske (pa čeprav je svoje nove piškotne modelčke pozabila doma).

Sestavine

  • 400 g moke
  • 40 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 100 g medu
  • 1 jajce
  • mleti cimet po okusu
  • 0,5 dl mleka
  • 5 g sode bikarbone
  • 1 beljak
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlica limonovega soka

sladkorna glazura

  • modelčki za piškote

Preberite tudi

Sestavine

  • 400 g moke
  • 40 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 100 g medu
  • 1 jajce
  • mleti cimet po okusu
  • 0,5 dl mleka
  • 5 g sode bikarbone
  • 1 beljak
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlica limonovega soka

sladkorna glazura

  • modelčki za piškote

Postopek

1

Pečico segrej na 175 °C. Iz vseh sestavin z rokami zamesi testo. Če je presuho, dodaj še malo mleka. Testo dobro pregneti in ga pusti pol ure počivati.

otroka-IMG_779000000_318x220_acf_cropped
2

Testo razvaljaj in iz njega z modelčki izreži različne figurice in praznične motive: smrečice, zvezdice, zvončke in repatice …

otroka-IMG_78030000_318x220_acf_cropped
3

Na vrhu vsake figurice lahko narediš luknjico, skozi katero vdeneš vrvico, ko so piškoti pečeni. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piškote. Pekač prestavi v pečico in peci 12 minut.

otroka-IMG_78100000_318x220_acf_cropped
4

Če želiš, lahko piškote okrasiš z belo sladkorno glazuro. Beljak penasto umešaj s sladkorjem, dodaj limonov sok in premaži medenjake. Ko se glazura posuši, skozi luknjice povleci vrvico in s piškoti okrasi božično drevesce.

otroka-IMG_782200000_318x220_acf_cropped

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.