
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo

V naši kuhinji je tokrat z mojstrom Goljatom kuhal izkušen 6-letni kuharčeka Jaka, ki je pogosto mamin pomočnik v kuhinji. Zelo spretno je napolnil kozarčke s kakijevo kremo.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras
Postopek
Kakije operi, jim odstrani pecelj, razpolovi in odstrani morebitne koščice. Z žlico v posodo kuhinjskega sekljalnika postrgaj kakijevo meso.

V posodo sekljalnika dodaj še sladkor in vse skupaj zmelji v gladek pire, nato vanj z žlico vmešaj sir maskarpone.

Sladko smetano vlij v visoko posodo in ji dodaj aromo. Vse skupaj stepaj tako dolgo, da dobiš čvrsto stepeno smetano.

V skodelice ali širše kozarce razdeli kakijev pire. Nanj nabrizgaj smetano, posuj z mrvicami in dodaj še rezino kakija.
