© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mesna štruca po italijansko

Mesna štruca po italijansko

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mesna-struca-po-italijansko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 50 g svežih belih drobtin
  • 4 žlice drobno naribanega parmezana
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 1 čebula
  • 100 g pancete
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 1 žlička paradižnikovega pireja
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 50 g svežih belih drobtin
  • 4 žlice drobno naribanega parmezana
  • 500 g mletega govejega mesa
  • 1 čebula
  • 100 g pancete
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 1 žlička paradižnikovega pireja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Dno in daljše stranice podolgovatega pekača za štruce obložimo z dvojno plastjo papirja za peko. Dve žlici drobtin in 2 žlici parmezana zmešamo v majhni skledici in prihranimo za pozneje. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Panceto narežemo na drobne koščke, jajce pa stepemo. Vse sestavine damo v veliko skledo, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo – najbolje kar z rokami.

2

Maso oblikujemo v štruco in jo položimo v pekač. Štruco posipamo s pripravljenimi drobtinami in parmezanom ter pečemo 40 do 45 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Če se vrh štruce v pečici ne obarva, jo položimo na vrhnjo rešetko in 5 minut pečemo pod zgornjim grelnikom. Nato jo 5 minut hladimo v pečici. S papirjem za peko štruco vzamemo iz pekača in položimo na pladenj. Razrežemo jo na rezine ter postrežemo s krompirjem in stročjim fižolom.

Priljubljeni recepti

Božične hrustljave kroglice

Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Enostavno

Sladka bučna pita

Tradicionalna ameriška sladica

2 h 10 min
Srednje zahtevno

Prisrčne kokosove kocke

Pripravite si romantično čajanko s kokosovimi kockami

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.