© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljeva pita z malinami

Mandljeva pita z malinami

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mandljeva pita

Sestavine

  • 400 g krhkega testa
  • moka za delovno površino
  • 100 g komaj odtajanih zamrznjenih malin
  • 25 g mandljevih lističev

mandljeva obloga

  • 75 g moke
  • 75 g mletih mandljev
  • 150 g sladkorja (ali sladila ksilitol)
  • 150 g zmehčanega masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke mandljeve arome
  • 3 velika jajca
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g krhkega testa
  • moka za delovno površino
  • 100 g komaj odtajanih zamrznjenih malin
  • 25 g mandljevih lističev

mandljeva obloga

  • 75 g moke
  • 75 g mletih mandljev
  • 150 g sladkorja (ali sladila ksilitol)
  • 150 g zmehčanega masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke mandljeve arome
  • 3 velika jajca

Postopek

1

Krhko testo tanko razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini, nato z njim obložimo dno in obod oplastenega modla za pite s snemljivim obodom in premerom 25 cm. Malo testa lahko visi čez rob, če ga je veliko, pa ga obrežemo. Dno prepikamo z vilicami in za 20 minut postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo postavimo velik plitev pekač, da se segreje.

2

Krhko testo v modlu obložimo s papirjem za peko, vanj vsujemo suh fižol in model postavimo na razgret pekač v pečici ter pečemo 10 minut. Zaradi neposredne vročine pekača dno pite ne bo vlažno. Previdno odstranimo papir s fižolom in pečemo še 3 minute, da se testena podlaga speče. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C.

3

Za mandljevo oblogo damo vse sestavine v veliko skledo in z električnim mešalnikom (ali v multipraktiku) dobro stepemo. Na krhko testo natresemo maline, čez razporedimo mandljevo oblogo in površino zgladimo z nožem. Posujemo z mandljevimi lističi in pečemo 30 do 40 minut, da se zlato obarva in učvrsti. Z ostrim nožem pazljivo obrežemo odvečno testo, ki gleda čez rob, in postrežemo.

Nasvet

Krhko testo kupimo ali pa ga pripravimo sami: v posodo multipraktika damo 220 g gladke moke, 110 g na koščke narezanega hladnega masla in 25 g sladkorja. Multipraktik vključimo, in ko se masa spremeni v drobtine, dodamo 1 jajce in še naprej mešamo, da se masa sprime v kepo. Če je testo pretrdo, po žličkah dodamo malo mleka. Testo še malo pregnetemo, oblikujemo kepo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in damo za najmanj pol ure v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.