© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mesna štruca s slanino

Ni ga čez klasiko, a ta mesna štruca ima prav poseben pridih.

Mesna štruca s slanino

Ni ga čez klasiko, a ta mesna štruca ima prav poseben pridih.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI1961094@beef bacon meatloaf

Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica olja
  • 1 velika čebula
  • 1 lovorov list
  • 1 strok česna
  • 1 1⁄2 žlice posušenega ali svežega žajblja
  • 500 g mlete govedine (ali mešanice govejega in svinjskega mesa)
  • 1 rezina starega belega kruha, namočenega v mleko (ali 2–3 žlice krušnih drobtin)
  • 1 veliko jajce
  • sol in poper
  • sončnično olje za pekač
  • 8 rezin prekajene mesnate slanine
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica olja
  • 1 velika čebula
  • 1 lovorov list
  • 1 strok česna
  • 1 1⁄2 žlice posušenega ali svežega žajblja
  • 500 g mlete govedine (ali mešanice govejega in svinjskega mesa)
  • 1 rezina starega belega kruha, namočenega v mleko (ali 2–3 žlice krušnih drobtin)
  • 1 veliko jajce
  • sol in poper
  • sončnično olje za pekač
  • 8 rezin prekajene mesnate slanine

Postopek

1

Čebulo in žajbelj drobno nasekljamo, česen pretisnemo skozi stiskalnik. V ponvi segrejemo maslo in olje. Dodamo čebulo, lovor in ščep soli ter pri nizki temperaturi počasi pražimo 15 minut, dokler se čebula ne zmehča in postekleni. Tedaj dodamo česen in žajbelj in pražimo še minuto. Odstavimo in počakamo, da se mešanica 10 minut ohlaja, nato lovor odstranimo in zavržemo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Pekač za kilogramsko štruco kruha premažemo z oljem. Slanino nekoliko raztegnemo, tako da s hrbtno stranjo žlice trdno potegnemo po vsaki rezini. Nato s 6 do 7 rezinami obložimo dno in daljši stranici pekača. Preostalo slanino narežemo na koščke.

3

V skledo damo meso, odcejen kruh ali krušne drobtine in razžvrkljano jajce. Dodamo še narezano slanino in čebulno mešanico, solimo in popramo po okusu ter vse temeljito premešamo. Zmes predenemo v pekač, jo z rokami enakomerno potlačimo in pečemo 40 minut, da se učvrsti. Pečeno štruco zvrnemo iz pekača, narežemo na rezine in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.