Kaj boste skuhali danes?
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Postopek
Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.
V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.
Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.
Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.
Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka