© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski oreh v lovorovem ovoju

Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine

Svinjski oreh v lovorovem ovoju

Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Svinjski oreh v lovorovem ovoju

Sestavine

  • svinjski oreh, težak 800 g
  • sol
  • zdrobljena zrna črnega popra
  • 1 žlica gorčice
  • 25–30 svežih lovorovih listov
  • rastlinsko olje
  • kuhinjska vrvica
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • svinjski oreh, težak 800 g
  • sol
  • zdrobljena zrna črnega popra
  • 1 žlica gorčice
  • 25–30 svežih lovorovih listov
  • rastlinsko olje
  • kuhinjska vrvica

Postopek

1

Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.

2

V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.

3

Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.

4

Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.

5

Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.