Kaj boste skuhali danes?
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- svinjski oreh, težak 800 g
- sol
- zdrobljena zrna črnega popra
- 1 žlica gorčice
- 25–30 svežih lovorovih listov
- rastlinsko olje
- kuhinjska vrvica
Postopek
Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.
V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.
Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.
Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.
Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!