© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaneloni z mesnim nadevom

Preprosteje jih je pripraviti, kot si mislite.

Kaneloni z mesnim nadevom

Preprosteje jih je pripraviti, kot si mislite.

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
beef cannelloni

Sestavine

  • 500 g mletega govejega mesa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 700 g pasiranega paradižnika (passate) z baziliko
  • ščep sladkorja
  • 200 g suhih kanelonov
  • sol
  • poper

bešamel

  • 25 g masla
  • 25 g moke
  • 3 dl mleka
  • 70 g mehkega sira s česnom in zelišči
  • 70 g naribanega parmezana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 500 g mletega govejega mesa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 700 g pasiranega paradižnika (passate) z baziliko
  • ščep sladkorja
  • 200 g suhih kanelonov
  • sol
  • poper

bešamel

  • 25 g masla
  • 25 g moke
  • 3 dl mleka
  • 70 g mehkega sira s česnom in zelišči
  • 70 g naribanega parmezana

Postopek

1

Mleto meso brez maščobe na srednje močnem ognju prepražimo v ponvi z neoprijemljivim dnom. Pražimo ga približno 10 minut, da lepo porjavi, pri tem pa z leseno lopatko mešamo in razbijamo sprejete kepice mesa. Preložimo ga v skledo in prihranimo. V ponev damo olje in 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato v ponev vrnemo meso. Dodamo polovico pretlačenega paradižnika in ščepec sladkorja, solimo in popramo in omako kuhljamo 20 minut.

2

Medtem pripravimo bešamel. V ponvici segrejemo maslo. Ko se speni, dodamo moko in mešamo 1 minuto. Počasi vlivamo mleko in stalno mešamo, da dobimo gladko omako brez kepic, nato jo kuhljamo še 2 minuti. Odstavimo jo in vanjo vmešamo mehki sir; mešamo toliko časa, da se sir stopi. Pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. V večji pekač vlijemo preostalo polovico pretlačenega paradižnika. Kanelone napolnimo z mesno omako; to lahko naredimo z žličko ali damo omako v plastično vrečko, ji odrežemo vogal in iz vrečke iztiskamo omako v kanelone. Nadevane kanelone zložimo v pekač, jih prelijemo z bešamelno omako in potresemo s parmezanom. Pečemo jih 40 do 45 minut, da se testenine zmehčajo in se površina lepo zapeče. Postrežemo s skledo zelene solate.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.