
Mediteranska solata s sardinami
Perfektna solata za ljubitelje morskega
Mediteranska solata s sardinami
Perfektna solata za ljubitelje morskega

Sestavine
- 100 g mešane solate
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 200 g sardin v paradižnikovi omaki (iz pločevinke)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 100 g mešane solate
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 200 g sardin v paradižnikovi omaki (iz pločevinke)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
Postopek
Solato operemo in osušimo. Kapre odcedimo, olive grobo nasekljamo. Sardine odcedimo in omako prihranimo.
Solato razdelimo na 4 krožnike ter potresemo z olivami in kaprami. Sardine zdrobimo na večje kose in jih razporedimo po solati. Paradižnikovi omaki dodamo žlico olja in kisa, zmešamo in s tem prelivom pokapamo solato.