
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje

Sestavine
- 8 majhnih mladih krompirjev
- 2 srednje veliki jajci
- 150 g špargljev
- 180 g vložene tunine
- pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
- nekaj listov zelene mehke solate
preliv
- 1 šalotka
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
- ščepec soli
- ščepec sladkorja

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 8 majhnih mladih krompirjev
- 2 srednje veliki jajci
- 150 g špargljev
- 180 g vložene tunine
- pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
- nekaj listov zelene mehke solate
preliv
- 1 šalotka
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
Postopek
Krompir operemo in ga kuhamo 8 do 10 minut, da se zmehča. Odcedimo ga, malo ohladimo pod mrzlo tekočo vodo in postavimo na stran, da se do konca ohladi.
Jajci damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato ju ohladimo pod mrzlo tekočo vodo. Špargljem odrežemo olesenele konce in jih kuhamo v vreli vodi 2 minuti, nato jih ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
Jajci olupimo, razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Tunino razdrobimo na večje kose. Olive razpolovimo, solatne liste operemo in natrgamo na kose.
Pripravimo še preliv. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in zmešamo s preostalimi sestavinami za preliv in žlico vode.
Krompir, šparglje, tuno, olive in zeleno solato damo s skledo, prelijemo s prelivom in premešamo. Dodamo jajca in postrežemo s svežim kruhom.