
Maroška čičerkina juha
Maroška čičerkina juha

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 2 stebli zelene
- 2 žlički mlete kumine
- 6 dl vroče zelenjavne juhe
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 2 stroka česna
- 400 g kuhane čičerke
- 100 g zamrznjenega boba
- lupina in sok ½ limone
- poper
- sol po želji
- velika pest koriandra ali peteršilja za posip
- lepinja, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 2 stebli zelene
- 2 žlički mlete kumine
- 6 dl vroče zelenjavne juhe
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 2 stroka česna
- 400 g kuhane čičerke
- 100 g zamrznjenega boba
- lupina in sok ½ limone
- poper
- sol po želji
- velika pest koriandra ali peteršilja za posip
- lepinja, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Zeleno očistimo in prav tako nasekljamo. V večji ponvi segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo in zeleno, da se zmehčata. Vmes večkrat nežno premešamo. Vmešamo kumino in pražimo še kakšno minuto.
Ogenj povečamo in dodamo juho, paradižnik ter čičerko. Vse skupaj izdatno začinimo s sveže mletim črnim poprom. Kuhljamo 8 minut, nato pa vmešamo še bob in limonov sok. Kuhamo še 2 minuti, nato pa po želji začinimo s soljo in poprom. Posujemo z limonovo lupino in koriandrom ali peteršiljem.
Nasvet
Če želimo pikantnejšo juho, jo začinimo z žlico harise. Ljubitelji karija lahko žličko kumine zamenjajo z garam masalo. Juho lahko naredimo močnejšo, če k prepraženi čebuli in zeleni dodamo na rezine narezano klobaso, ki jo še malo popražimo, preden primešamo paradižnik in čičeriko.