© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čas priprave 3 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tunesische Kichererbsensuppe

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Postopek

1

V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.

2

Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.

3

Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.

4

Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.

5

Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.

Priljubljeni recepti

Pečen fižol po grško

»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.

2 h 20 min
Enostavno

Lubenična "pica"

Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.

10 min
Enostavno

Kumarična solata s popečeno tunino

Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino

40 min
Enostavno

Kapučino kolač

Slasten kapučino kolač z orehovim testom

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.