
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
Postopek
V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.
Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.
Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.
Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.