
Marelične kupe z mandlji
Marelične kupe z mandlji

Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 1 biskvitni kolač (pribl. 400 g)
- 8 žlic mandljevega likerja, npr. disaronno
- 1 velika pločevinka (820 g) marelic v kompotu
- 500 g vaniljevega pudinga ali kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici popraženih mandljevih lističev
Postopek
Kolač narežemo na kocke in jih razdelimo v 4 kupe. Marelice odcedimo in jih narežemo na koščke, sok prihranimo. Polovico mandljevega likerja zmešamo s 6 žlicami prihranjenega soka in s tekočino pokapamo kolač v kupah. Obložimo z marelicami, nato pa še s pudingom. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut (ali do 1 dan).
Tik preden postrežemo, smetano rahlo stepemo s preostalim mandljevim likerjem in jo naložimo na vrh kup, nato pa posujemo še z mandljevimi lističi.
Nasvet
Za ta recept uporabimo ostanke domačega kolača, na primer peščenega ali marmornega, limonovega … ali pa ga kupimo. Tudi puding ali vaniljevo jajčno kremo lahko skuhamo sami ali pa ju poiščemo v trgovini.