
Kvinojina solata z lečo in sirom feta
Kvinojina solata z lečo in sirom feta

Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 200 g kvinoje
- 1 žlička oljčnega olja
- 1 šalotka ali ½ čebule
- 2 žlici pehtrana
- 400 g kuhane puyske ali druge zelene leče
- ½ kumarice
- 100 g sira feta
- 6 mladih čebulic
- sok in lupina 1 pomaranče
- 1 žlica rdečega ali belega vinskega kisa
Postopek
V večji kozici zavremo zadostno količino vode in v njej 10 do 15 minut kuhamo kvinojo, da se zmehča. Nato jo dobro odcedimo in damo na stran, da se ohladi. Šalotko drobno nasekljamo, pehtran pa grobo narežemo. Kumarico olupimo in narežemo na kocke. Mlade čebulice drobno narežemo.
Medtem v manjši ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo šalotko, da se zmehča. Dodamo nasekljan pehtran, dobro premešamo in odstranimo z ognja.
V skledo stresemo ohlajeno kvinojo in ji dodamo prepraženo šalotko s pehtranom, lečo, kumarico, zdrobljen sir, mlado čebulico, pomarančno lupino, sok in kis. Dobro premešamo in pred postrežbo ohladimo.