
Kupe s pečeno kutino in desertnim vinom
Kupe s pečeno kutino in desertnim vinom

Sestavine
- 2 veliki kutini
- 100 g sladkorja
- semena 1 stroka vanilje
- lupinica 1 pomaranče
- sok ½ limone
- 3 dl madeire ali drugega desertnega vina
- 3,5 dl sladke smetane
- 1,5 dl grškega jogurta
- maščoba za pekač
- prgišče nasekljanih popraženih lešnikov za posip
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 veliki kutini
- 100 g sladkorja
- semena 1 stroka vanilje
- lupinica 1 pomaranče
- sok ½ limone
- 3 dl madeire ali drugega desertnega vina
- 3,5 dl sladke smetane
- 1,5 dl grškega jogurta
- maščoba za pekač
- prgišče nasekljanih popraženih lešnikov za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kutino olupimo, narežemo na rezine in razporedimo na pomaščen pekač ali v kozico. Posujemo s sladkorjem in vaniljevimi semeni ter priložimo še strok. Dodamo pomarančno lupinico in limonov sok ter prilijemo vino in 1 dl vode. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 25 do 30 minut, da se kutina obarva rožnato in je zelo mehka.
Počakamo, da se kutina ohladi, nato jo polovico zmeljemo v pire, drugo polovico pa drobno narežemo. Sok, ki se je izcedil med pečenjem, v kozici povremo v sirup. Zmešamo kutinov pire in narezano kutino. Smetano stepemo in jo nežno zmešamo z grškim jogurtom ter malo sirupa. Kremo, kutinovo mešanico in sirup v plasteh naložimo v kupe, posujemo z nasekljanimi lešniki in ponudimo.