
Kaj boste skuhali danes?
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo
Kupe z malinami, pistacijami in limonovo kremo
Poletno druženje bo popolno s to pisano sadno kupo

Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 200 g biskvitnega ali jogurtovega kolača
- 5 žlic limonove kreme ali limonove marmelade
- 300 g malin
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice limonovega likerja (limoncello)
- 100 g oluščenih pistacij brez kožic
- 400 g vaniljeve jajčne kreme
- 3 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
Kolač narežemo na 1 cm debele rezine in jih premažemo s 4 žlicami limonove kreme ali marmelade. Narežemo jih na kocke in naložimo v 4 desertne skledice ali 1 srednje veliko servirno skledo.
Polovico malin v skledi pretlačimo z vilicami in jih naložimo v skledice oziroma skledo. Obložimo jih s preostalimi celimi ali razpolovljenimi malinami (nekaj jih prihranimo za okras). Pistacije drobno sesekljamo in jih malo posujemo po malinah.
Večino preostalih pistacij vmešamo v vaniljevo kremo in z njo obložimo sadje ter biskvit.
V veliki skledi stepemo smetano s sladkorjem, da nastanejo mehki vršički, in z njo obložimo kupe. Posujemo jih s preostalimi pistacijami, pokapamo z limonovo kremo in okrasimo s prihranjenimi malinami.
Kako pistacijam odstranimo kožice
Če imamo pistacije s kožicami, jih za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, nato pa jih pomanemo med kuhinjskimi brisačami, da kožice odstopijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pita iz jagodičja
Izkoristite izobilje poletnega jagodičja in pripravite pito, ki bo navdušila vso družino!
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!