
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce

Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?

Odlične ideje za osvežilna poletna kosila in večerje
Solate niso nujno le le priloga ali dodatek jedem – ob uravnoteženi sestavi hranil so lahko tudi popoln, nasiten in uravnotežen obrok.

'Marry me pasta' - 'Za oženit' dobra jed, pripravljena v vsega pol ure
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?
Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.
Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.