Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mandljevi florentinski piskotki

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.

2

Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.