© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Mandljevi florentinski piškotki

Rahli kot peresce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mandljevi florentinski piskotki

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač
lubenica

Triki s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 2 beljaka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici moke
  • 300 g popraženih mandljevih lističev
  • maslo za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.

2

Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.