
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce
Mandljevi florentinski piškotki
Rahli kot peresce

Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač

Triki s katerimi prepoznate popolno lubenico
Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Njene zdravilne učinkovine so poznali že stari Egipčani
Bazilika je aromatična zeliščna rastlina, znana po močnem vonju in okusu.

Počitnice so tu! To so naše najljubše poletne sladice za otroke
Poletne počitnice so čas za neizmerno (slastno) zabavo za vso družino! Hop v kuhinjo, kjer bomo skupaj pripravljali odlične sladice za otroke in odrasle.
Sestavine
- 2 žlici stopljenega masla
- 2 beljaka
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 300 g popraženih mandljevih lističev
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko in ju namažemo z maslom.
Maslo, beljaka, sladkor in moko zmešamo, da dobimo gladko maso, nato vmešamo še mandlje. Z mokrimi prsti ali s hrbtno stranjo žlice oblikujemo 16 ploskih piškotkov in jih položimo na pekača. Pečemo jih 15 do 18 minut, da se zlato zapečejo. Piškotke ohladimo. V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranimo 2 do 3 dni, mednje položimo papir, da se ne sprimejo.