© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečene testenine s tofujem

Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.

Zapečene testenine s tofujem

Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Layered tofu pasta bake

Sestavine

  • 150 g stebelne zelene
  • 300 g korenja
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 250 g polnozrnatih peresnikov
  • 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
  • 500 g svilnatega tofuja
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kvasnih kosmičev
  • 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
  • 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk

Sestavine

  • 150 g stebelne zelene
  • 300 g korenja
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 250 g polnozrnatih peresnikov
  • 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
  • 500 g svilnatega tofuja
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kvasnih kosmičev
  • 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
  • 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk

Postopek

1

Stebelno zeleno in korenje drobno narežemo, česen sesekljamo. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje ter na njem pražimo stebelno zeleno in korenje 10 minut, da se zlato obarvata. Pogosto premešamo.

2

Primešamo česen, timijan in mleto papriko, dobro zmešamo, nato dodamo paradižnik iz pločevinke, paradižnikovo mezgo in jušno osnovo ter zavremo. Dodamo peresnike, spet zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo po navodilih na embalaži toliko časa, da so testenine mehke. Primešamo nasekljano baziliko.

3

Tofu pretlačimo z limonovim sokom in kvasnimi kosmiči. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).

4

Iz odtajane špinače ožmemo čim več tekočine, nato jo razporedimo na dno velike plitve nepregorne posode. Na špinačo razporedimo polovico testeninske mešanice, ki jo prekrijemo s tofujem, nanjo pa razporedimo preostalo testeninsko mešanico. Pečemo 15 do 20 minut, da jed ob robovih brbota, nato posujemo z oljkami in lističi bazilike.

Priljubljeni recepti

Gobova rižota s kvinojo in timijanom

S kvinojo za prijetno oreškast okus

30 min
Enostavno

Zapečene testenine s šunko in sirom

Šunka in sir nista samo za na pico!

Enostavno

Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev

Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.