
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...
Sorbet iz črnega ribeza in mete
Sočni poletni sorbet ob misli na katerega se nam bodo še dolgo cedile sline ...

Sestavine
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 dl vrele vode
- 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
- 750 g črnega ribeza
- 4 žlice tekoče glukoze
- sok 2 limon
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 dl vrele vode
- 20 g sveže mete in še nekaj lističev, ko postrežemo
- 750 g črnega ribeza
- 4 žlice tekoče glukoze
- sok 2 limon
Postopek
Najprej naredimo sirup. V vrelo vodo vmešamo sladkor, da se raztopi, nato pa vanjo dodamo meto in pustimo, da se tekočina prepaja približno 15 minut. Nato meto odstranimo.
Metin sirup ponovno pristavimo, dodamo črni ribez in glukozo ter kuhamo približno 5 minut, da se sadje zmehča. Nato zmes zmeljemo v multipratiku in jo skozi gosto kovinsko cedilo s hrbtno stranjo žlice ali zajemalke pretlačimo v skledo, da odstranimo semena. Vmešamo limonov sok in pustimo, da se ohladi.
Mešanico zamrznemo v aparatu za sladoled po proizvajalčevih navodilih, da se zgosti v kašast led, ki ga preložimo v posodo za zamrzovanje in zamrznemo. Če nimamo aparata za sladoled, mešanico vlijemo v plitvo posodo za zamrzovanje in jo med zamrzovanjem trikrat ali štirikrat stepemo. Preden sorbet po- strežemo, ga približno 10 minut pustimo na sobni temperaturi, da odmrzne in se zmehča, nato ga okrasimo s svežo meto.