© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji paprikaš

Telečji paprikaš

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telecji-paprikas_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 800 g telečjega plečeta brez kosti
  • 400 g čebule
  • 80 g prekajene slanine
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 4 stroki česna
  • ščepec majarona
  • lovorjev list
  • lupinica ½ limone
  • sol
  • goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 200 g sveže rdeče in zelene paprike
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 800 g telečjega plečeta brez kosti
  • 400 g čebule
  • 80 g prekajene slanine
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 4 stroki česna
  • ščepec majarona
  • lovorjev list
  • lupinica ½ limone
  • sol
  • goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 200 g sveže rdeče in zelene paprike

Postopek

1

Slanino narežemo na kockice in jo precvremo, nato na njej popražimo sesekljano čebulo. Potresemo z mleto papriko, pražimo toliko časa, da paprika malo potemni, dodamo na koščke narezano meso, sesekljan česen, lovor in majaron ter solimo. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se meso pol ure duši v lastnem soku. Dodamo vino in limonovo lupinico, zalijemo z govejo juho ali vodo in dušimo še toliko, da se meso zmehča.

2

Ko je meso mehko, paprikaš zgostimo s kislo smetano, v kateri smo razžvrkljali moko. Malo pokuhamo in prilijemo toliko juhe ali vode, da dobimo primerno gosto omako, nato dodamo še na rezance narezani sveži papriki. Jed naj počasi vre še 10 minut. Paprikaš ponudimo v globokem krožniku s hrustljavim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.