Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 650 g tankih stebel rabarbare
- 100 g sladkorja
- 2 zvezdna janeža
- 25 g masla
- sok ½ limone
- 250 g razvaljanega listnatega testa
- sladoled, ko postrežemo
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 650 g tankih stebel rabarbare
- 100 g sladkorja
- 2 zvezdna janeža
- 25 g masla
- sok ½ limone
- 250 g razvaljanega listnatega testa
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Potrebujemo veliko težko ognjevarno ponev (najbolje premera 22 cm) ali model za pite z ravnim (ne nažlebljenim) obodom. Ponev ali model vzamemo za mero in očiščena stebla rabarbare narežemo na dolge kose – daljši kosi so videti lepše kot kratki.
Pečico segrejemo na 220 °C. V ponev stresemo sladkor in ga segrevamo, da zabrbota, se stopi in postane za odtenek ali dva temnejši. Dodamo zvezdni janež, odstavimo s štedilnika in v ponev zložimo rabarbarina stebla z zakrivljeno stranjo navzdol. Vmes položimo kosmiče masla in pokapljamo z limonovim sokom.
Testo obrežemo v krog, ki je malo večji od ponve, nato ga položimo na rabarbaro in ga krog in krog zatlačimo ob rob. Zdaj lahko pito za največ 24 ur shranimo v hladilnik ali pa jo takoj spečemo.
Pito pečemo 15 do 20 minut, da se testo zlato zapeče in napihne, karamel pa brbota ob robovih. Na ponev poveznemo velik krožnik in pito previdno zvrnemo (pazimo na vroče sokove!). Pito nekoliko ohladimo, postavimo na sredino mize in na vrh naložimo sladoled, lahko pa jo prej narežemo na kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!