© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rabarbarina obrnjena pita

Rabarbarina obrnjena pita

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rabarbarina obrnjena pita

Sestavine

  • 650 g tankih stebel rabarbare
  • 100 g sladkorja
  • 2 zvezdna janeža
  • 25 g masla
  • sok ½ limone
  • 250 g razvaljanega listnatega testa
  • sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 650 g tankih stebel rabarbare
  • 100 g sladkorja
  • 2 zvezdna janeža
  • 25 g masla
  • sok ½ limone
  • 250 g razvaljanega listnatega testa
  • sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Potrebujemo veliko težko ognjevarno ponev (najbolje premera 22 cm) ali model za pite z ravnim (ne nažlebljenim) obodom. Ponev ali model vzamemo za mero in očiščena stebla rabarbare narežemo na dolge kose – daljši kosi so videti lepše kot kratki.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. V ponev stresemo sladkor in ga segrevamo, da zabrbota, se stopi in postane za odtenek ali dva temnejši. Dodamo zvezdni janež, odstavimo s štedilnika in v ponev zložimo rabarbarina stebla z zakrivljeno stranjo navzdol. Vmes položimo kosmiče masla in pokapljamo z limonovim sokom.

3

Testo obrežemo v krog, ki je malo večji od ponve, nato ga položimo na rabarbaro in ga krog in krog zatlačimo ob rob. Zdaj lahko pito za največ 24 ur shranimo v hladilnik ali pa jo takoj spečemo.

4

Pito pečemo 15 do 20 minut, da se testo zlato zapeče in napihne, karamel pa brbota ob robovih. Na ponev poveznemo velik krožnik in pito previdno zvrnemo (pazimo na vroče sokove!). Pito nekoliko ohladimo, postavimo na sredino mize in na vrh naložimo sladoled, lahko pa jo prej narežemo na kose.

Priljubljeni recepti

Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo

Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

40 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.