
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure

Sestavine
- 2 fileja lososa brez kože in kosti
- 1 velika rdeča paprika
- naribana lupina in sok ½ manjše limone
- ščepec sladke mlete paprike
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mladih špinačnih listov
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- sol
- grobo mleti poper

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 2 fileja lososa brez kože in kosti
- 1 velika rdeča paprika
- naribana lupina in sok ½ manjše limone
- ščepec sladke mlete paprike
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g mladih špinačnih listov
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- sol
- grobo mleti poper
Postopek
Segrejemo ploščo za žar. Papriko operemo, razrežemo na četrtine, očistimo semenja in sploščimo. Položimo jo na žar in pečemo 5 minut, da koža potemni. Preložimo jo v posodo, pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi. Olupimo jo in narežemo na trakove.
Pripravimo polivko tako, da žlico olja stepemo z limonovim sokom in lupino ter mleto papriko in soljo. Polovico polivke zmešamo s špinačnimi listi.
Lososova fileja začinimo s soljo in poprom, nato ju pečemo na žaru približno 5 minut. Medtem v kozici 3 do 4 minute segrevamo čičerko skupaj z njeno tekočino. Dobro jo odcedimo in zmešamo s preostalo polivko in trakovi paprike. Na krožnik položimo začinjeno špinačo, nanjo čičerko s papriko in na vrh lososov file.