
Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje
Postopek
Piro kuhamo približno 10 minut. Por in korenje očistimo in narežemo. Špargljem odrežemo olesenele dele in jih tudi narežemo. Na oljčnem olju prepražimo por, dodamo korenje in narezane šparglje. Zalijemo z osnovo iz špargljev, dodamo kuhano piro, premešamo in pokuhamo. Solimo in popramo in dodamo malce belega vina.
Sulca popečemo na žaru na malo oljčnega olja. Po potrebi solimo in popramo. File sulca postrežemo s pirino rižoto s šparglji.