
File sulca in pirina rižota s šparglji
File sulca in pirina rižota s šparglji

Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 350 g pirinega riža
- 50 g pora
- 20 g korenja
- 150 g špargljev
- osnova iz špargljev
- 150 g sulca na osebo
- ščepec piranske soli
- ščepec belega popra
- oljčno olje
Postopek
Piro kuhamo približno 10 minut. Por in korenje očistimo in narežemo. Špargljem odrežemo olesenele dele in jih tudi narežemo. Na oljčnem olju prepražimo por, dodamo korenje in narezane šparglje. Zalijemo z osnovo iz špargljev, dodamo kuhano piro, premešamo in pokuhamo. Solimo in popramo in dodamo malce belega vina.
Sulca popečemo na žaru na malo oljčnega olja. Po potrebi solimo in popramo. File sulca postrežemo s pirino rižoto s šparglji.