Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File sulca in pirina rižota s šparglji

File sulca in pirina rižota s šparglji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
beluši šparglji pira File sulca in pirina rižota z beluši sulec
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 350 g pirinega riža
  • 50 g pora
  • 20 g korenja
  • 150 g špargljev
  • osnova iz špargljev
  • 150 g sulca na osebo
  • ščepec piranske soli
  • ščepec belega popra
  • oljčno olje

Preberite tudi

Sestavine

  • 350 g pirinega riža
  • 50 g pora
  • 20 g korenja
  • 150 g špargljev
  • osnova iz špargljev
  • 150 g sulca na osebo
  • ščepec piranske soli
  • ščepec belega popra
  • oljčno olje

Postopek

1

Piro kuhamo približno 10 minut. Por in korenje očistimo in narežemo. Špargljem odrežemo olesenele dele in jih tudi narežemo. Na oljčnem olju prepražimo por, dodamo korenje in narezane šparglje. Zalijemo z osnovo iz špargljev, dodamo kuhano piro, premešamo in pokuhamo. Solimo in popramo in dodamo malce belega vina.

2

Sulca popečemo na žaru na malo oljčnega olja. Po potrebi solimo in popramo. File sulca postrežemo s pirino rižoto s šparglji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.