
Štručke s šparglji, ovitimi v šunko
Fini spomladanski sendviči
Štručke s šparglji, ovitimi v šunko
Fini spomladanski sendviči

Sestavine
- 24 špargljev (pribl. 150 g)
- 12 manjših rezin šunke
- 50 g masla
- kanček limonovega soka
- 12 štručk kruha
- sol
- poper
- malo solatnega preliva (po želji)

Okusni poletni recepti za jedi iz mladih bučk
Sezona bučk je. Najboljše so mlade in sveže, zato kar v ponev z njimi. Okusno kosilo bo kmalu na mizi.

Pripravite dunajske zrezke, kot se spodobi
Dunajski zrezek je znamenita avstrijska klasika in ena najljubših jedi Arnolda Schwarzenegger. Priznamo, tudi nam je všeč – a le, če pripravljen pravilno.

Tako naredite popolno krhko testo za pite
Pita je ena tistih dobrot, ki s svojo preprostostjo in rustikalnim šarmom vedno znova navduši. A pod nadevom se skriva pomembna skrivnost: popolno krhko testo.
Sestavine
- 24 špargljev (pribl. 150 g)
- 12 manjših rezin šunke
- 50 g masla
- kanček limonovega soka
- 12 štručk kruha
- sol
- poper
- malo solatnega preliva (po želji)
Postopek
Šparglje odrežemo, da so vršički malo daljši od kruhovih štručk, in jih minuto ali dve kuhamo v vreli slani vodi. Odcedimo jih, posušimo s papirnato brisačo in po dva šparglja ovijemo v rezino šunke.
Maslo zmešamo z malo soli, porom in kančkom limonovega soka. Štručke prerežemo tako, da se polovici še stikata. Premažemo jih z malo začinjenega masla, v štručke vstavimo šparglje, ovite v šunko, in po želji dodamo malo solatnega preliva.