
Štručke s šparglji, ovitimi v šunko
Fini spomladanski sendviči
Štručke s šparglji, ovitimi v šunko
Fini spomladanski sendviči

Sestavine
- 24 špargljev (pribl. 150 g)
- 12 manjših rezin šunke
- 50 g masla
- kanček limonovega soka
- 12 štručk kruha
- sol
- poper
- malo solatnega preliva (po želji)

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 24 špargljev (pribl. 150 g)
- 12 manjših rezin šunke
- 50 g masla
- kanček limonovega soka
- 12 štručk kruha
- sol
- poper
- malo solatnega preliva (po želji)
Postopek
Šparglje odrežemo, da so vršički malo daljši od kruhovih štručk, in jih minuto ali dve kuhamo v vreli slani vodi. Odcedimo jih, posušimo s papirnato brisačo in po dva šparglja ovijemo v rezino šunke.
Maslo zmešamo z malo soli, porom in kančkom limonovega soka. Štručke prerežemo tako, da se polovici še stikata. Premažemo jih z malo začinjenega masla, v štručke vstavimo šparglje, ovite v šunko, in po želji dodamo malo solatnega preliva.