© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Štručke s šparglji, ovitimi v šunko

Fini spomladanski sendviči

Štručke s šparglji, ovitimi v šunko

Fini spomladanski sendviči

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 štručk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ham and asparagus subsbacon and egg piesweekend

Sestavine

  • 24 špargljev (pribl. 150 g)
  • 12 manjših rezin šunke
  • 50 g masla
  • kanček limonovega soka
  • 12 štručk kruha
  • sol
  • poper
  • malo solatnega preliva (po želji)
solata, cezarjeva-solata

To so triki za popolno cezarjevo solato

Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Sestavine

  • 24 špargljev (pribl. 150 g)
  • 12 manjših rezin šunke
  • 50 g masla
  • kanček limonovega soka
  • 12 štručk kruha
  • sol
  • poper
  • malo solatnega preliva (po želji)

Postopek

1

Šparglje odrežemo, da so vršički malo daljši od kruhovih štručk, in jih minuto ali dve kuhamo v vreli slani vodi. Odcedimo jih, posušimo s papirnato brisačo in po dva šparglja ovijemo v rezino šunke.

2

Maslo zmešamo z malo soli, porom in kančkom limonovega soka. Štručke prerežemo tako, da se polovici še stikata. Premažemo jih z malo začinjenega masla, v štručke vstavimo šparglje, ovite v šunko, in po želji dodamo malo solatnega preliva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.