
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
Postopek
Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.
V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.
Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.
Nasvet
Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.