
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko
Limonove magdalenice
Magdalenice so tradicionalni francoski kolački, ki odlično pospremijo čajanko

Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 3 drobna jajca
- 20 g medu
- 3 žlice mleka
- 50 g sladkorja v prahu
- 120 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 100 g tekočega masla
- čokoladna ali limonova glazura za okras (po želji)
Postopek
Jajca, med in mleko penasto stepemo. Suhe sestavine zmešamo in počasi vmešamo v penasto jajčno maso. Na koncu postopoma dodajamo in vmešamo vroče maslo.
V brizgalno vrečko napolnimo pripravljeno maso in jo nabrizgamo v modelčke za magdalenice. Pečemo pri 190 °C približno 13 do 15 minut.
Ohlajene magdalenice poberemo iz modelčkov. Po želji jih do polovice pomočimo v čokoladno ali limonovo glazuro.
Nasvet
Magdalenice pečemo v posebnih modelčkih, ki izgledajo kot jakobove školjke. Pločevinaste ali silikonske modelčke za magdalenice lahko kupimo v trgovinah z gospodinjskimi potrebščinami.