
Pisani čokoladni piškoti z imeni
Pisani čokoladni piškoti z imeni

Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 50 g masla
- 120 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ½ žličke pecilnega praška
okras
- 350 g sladkorja v prahu
- 3 žlice pomarančnega soka
- sladkorni posip, pisani bomboni
- sladkorno pisalo
Postopek
Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga v dovolj veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo s sladkorjem. Dodamo jajce in ga stepemo. V skledo presejemo še moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo, da dobimo gosto homogeno testo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Z rokami iz mase oblikujemo 10 do 12 kroglic in jih položimo na nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Z dlanjo jih sploščimo tako, da dobimo okrogle piškote, debele približno pol centimetra. Pečemo jih 12 do 15 minut, pustimo 10 minut ohlajati na pekaču, nato pa jih popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.
Medtem sladkor zmešamo s pomarančnim sokom, da dobimo gost preliv, s katerim premažemo ohlajene piškote. Rob okrasimo s sladkornim posipom ali bomboni in počakamo, da se vse skupaj utrdi. Nato s sladkornim pisalom po sredini vsakega piškota napišemo ime gosta, ki ga želimo obdariti. Ko se okras dobro utrdi, piškote zavijemo.